VKt Heren – O.Oigem

VKt Heren – O. Ooigem: 1-3 (21-25, 19-25, 25-23, 15-25)

De Sjampetters begonnen het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Ooivo Ooigem. Op papier een haalbare kaart maar de sjampetters moesten het stellen zonder 3 basisspelers van vorig seizoen.

In een onuitgegeven opstelling probeerden de Sjampetters er dan maar een lap op te geven. VKT startte het best en in de eerste set en kon al snel een kloof slaan van 3 punten (6-3) maar bij de eerste TTO was die kloof al gedicht door foutjes in de aanval (8-7). De Sjampetters lieten hun hoofd niet hangen en snelde opnieuw weg naar een voorsprong van 3 punten (15-12), maar opnieuw lieten ze Ooigem terugkeren. (16-15) Daarna was het de beurt aan Ooigem om over te nemen, de thuisploeg kon de grote foutenlast niet verminderen en dat resulteerde in een achterstand, 19-21. Enkele sterke blokkeringen aan de kant van Ooigem zorgden ervoor dat zij de eerste set konden binnenslepen met 21-25.

Set 2 was heel gelijkopgaand. De Sjampetters maakten veel te veel fouten waardoor Ooigem zonder moeite bij kon blijven. 9-9. Blokkerend was Ooigem heel sterk en de thuisploeg kon hun fouten in aanval niet naar beneden halen, ook de verdediging liet het afweten en plots keken de Sjampetters tegen een 5-puntenkloof aan (16-21). Ooigem begon ook de lange rally’s naar zich toe te trekken en de Sjampetters vonden geen antwoord op de aanvallen van Ooigem. Die ketsten weg via het blok van de Sjampetters. Set 2 ging ook naar Ooigem, 19-25.

Set 3 begon uitstekend voor de thuisploeg. Via sterke middenaanvallen konden we meteen uitlopen naar 4-1. Maar Ooigem gaf niet af en kon via enkele killblocks en goede aanvallen terugkeren tot 8-8. Het verdere verloop van de set was gelijkopgaand met kansen aan beide kanten om uit te lopen, maar geen van de twee ploegen benutte die kansen. Zo stond het bij de tweede TTO 16-15 in het voordeel van de Sjampetters. Naar het einde van de set slaagde VKT erin om een kloof van 2 punten te slaan 21-19, die bouwden ze verder uit naar 24-21 en 3 setballen. Ooigem bleef vechten en kwam terug tot 24-23.  Een lange rally leek in het voordeel uit de draaien van Ooigem, maar een goed blok van de thuisploeg zorgde ervoor dat de Sjampetters de derde set binnenhaalden met 25-23.

Vanaf het begin van de vierde set was Ooigem meteen baas in het spel. Ze werkten hun aanvallen goed af en de verdediging bij de thuisploeg zat nog altijd niet goed. (6-8). Ook in aanval maakte VKT opnieuw veel fouten en Ooigem kon zonder moeite weglopen naar 10-16. Naar het einde van de set zat er niet veel beterschap in, Ooigem liep verder uit naar 14-21 en had bij 15-24 een eerste matchbal. Die werd afgewerkt na een lange rally en zo eindigde de vierde set op 15-25.

De Sjampetters beginnen het seizoen met een 1-3 nederlaag. Volgende week gaan de Sjampetters op bezoek bij nieuwkomer Tievolley Tielt die gepromoveerd zijn uit 2e provinciale.

Vkt speelde met Bram Cafmeyer, Tom Denolf, Jelle Vandenbulcke, Jonas Van de Walle, Anselm Logghe en Simon Deseure.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s