Liga B VKt Torhout A -Volley Haasrode Leuven

Liga B VKt Torhout A – Volley Haasrode Leuven 0 – 3 (13-25 22-25 25-27)

Voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen ontving d Bella Squadra de dames van Haasrode Leuven. Wedstrijd die vorig jaar , bij de hernieuwde kennismaking met Liga B ook op het programma stond maar dan voor de Bekercompetitie en in Leuven.
VKt miste de diensten van de geblesseerden Kaatje Masschaele, Ybbe Decan en Yasmine Maus zodat coach Stefaan Decoster al direct wat denkwerk had.
In set 1 kon de thuisploeg gelijke tred houden tot 2-2 maar dan nam Leuven resoluut over (3-6). Torhout speelde te braaf en de bezoekers maakten efficiënt af zodat het bij de 1e TTO 3-8 stond. De thuisploeg kwam niet onder de druk uit en Leuven liep verder uit (4-12). De bezoekers bleven geconcentreerd en foutloos acteren en bij de 2e TTo was de stand 5-16. Leuven ging dan toch in de fout en een paar goede opslagen van Kim Windels zorgden er voor dat VKt wat dichter kon komen (9-16). De bezoekers reageerden echter meteen en tegen de powerplay van Leuven kon de jonge thuisploeg niet op (9-19). VHL pakte dan ook eenvoudig de eerste set met 13-25 .

In set 2 had VKt de zenuwen onder controle en startte een stuk steviger (5-3). De bezoekers maakten wat fouten en Torhout behield de bovenhand (8-5). Leuven leek even van slag maar de thuisploeg kon de voorsprong niet vasthouden en zag de bezoekers weer langszij komen (9-9). Leuven verhoogde de druk , blokte nu goed en scoorde te makkelijk (10-13). VKt liet niet begaan , herpakte zich en sloot weer aan (14-14).Bij de 2e TTO stond het echter 14-16. De snelheid en kracht bij de bezoekers gaven uiteindelijk de doorslag (15-19/16-21) hoewel een moedig Torhout nog wel even dreigde (22-24).Opslagmissers bij de thuisploeg zorgden echter voor bezoekende setwinst (22-25) .
VKt startte gedreven en goed georganiseerd aan de 3e set en na een gelijk begin (1-1/3-3) speelde het een mooie voorsprong bijeen (8-3 /10-5). Torhout serveerde goed en ook de verdediging stond stevig (12-7). Foutjes van de thuisploeg en een sterk bezoekend blok zorgden er echter voor dat Leuven weer in de wedstrijd kon komen (13-13). VKt was van slag en VHL pakte over (14-16). De bezoekers speelden opnieuw vol vertrouwen (14-18) en toch veerde VKt opnieuw recht (17-18 /21-21) . In een spannend slot pakte een goed spelende thuisploeg setpunten (24-23/25-24) maar kon het niet afmaken en zag ook de derde set naar Leuven gaan met 25-27.
VKt speelde met : Celeste Deforche , Karen Verhaeghe ,Lotte Devos, Kim Windels ,Justine Calleeuw ,Lindsey Windels en libero Luka Lescrauwaet.
Kwamen in : Marie Vervaet , Catherine Pype ,Melanie Vercaempt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s